Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Doosan uudistaa kaivukonemallistoaan

Doosan uudistaa kaivinkoneitaan uuteen mallisarjaan. Tällä kertaa vuorossa on 23 tonninen DX225LC-7
Kuva: Valmistaja

Doosan on julkaissut ensimmäisen keskikokoisen seiskasarjaan sijoittuvan tela-alustaisen kaivinkoneen. Mallimerkintä on DX225LC-7. Työpainoksi ilmoitetaan 23.3 tonnia, ja moottoritehoksi 129 kilowattia.

Uutuus täyttää luonnollisesti Stage 5-päästömääräykset hapetuskatalysaattorin (DOC), DPF:n (hiukkassuodatin) ja SCR-järjestelmän avulla. DPF:n huoltoväliksi ilmoitetaan 8000 tuntia. Polttoaineenkulutuksen lupaillaan parantuneen 7 %. ja tuottavuuden jopa 26%. Osaltaan asiaan vaikuttaa uusitut työskentelyalueet, jotka mahdollistavat sopivat teho-ja kierrosalueen eri työkohteisiin.

Kaivuvakautta haetaan 4,9 tonnisella vastapainolla, joka on 14 % painavampi kuin edellisessä mallisarjassa. Samalla myös nostokoukkua on vahvistettu – lisäksi järjestelmään on lisätty uusi erityisesti nostotyöhön tarkoitettu työalue, joka mahdollistaa pehmeämmät käännön liikkeet.

Ohjaamoa on uudistettu mm. kahdeksantuumaisella kosketusnäyttöpaneelilla ja audiojärjestelmällä. Samalla myös hytin ilmankiertoa parannettu. Lisävarusteena on saatavana myös 360 asteen kamerajärjestelmä.