Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Logsetilta tehokas hybridiharvesteri

Logsetin uuden 12H GTE Hybrid -harvesterin tekniikka on täysin uutta metsäkoneissa. Hybriditeknologian ansiosta maksimitehot ovat kasvaneet merkittävästi ja ne saadaan käyttöön nopeasti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hybridijärjestelmän tuottama sähköenergia antaa 7,4-litraiselle Agco Power -moottorille potkua, jolloin normaaleilla työkierroksilla saadaan vääntöä 2 000 Nm. Valmistaja lupaa, että dieselmoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmällä saavutetaan jopa 510 hevosvoiman tehot (380 kW).

Logsetin edustajien mukaan vastaavankokoisiin koneisiin verrattuna voiman nousu on yli 70 prosenttia ja vääntömomentin nousu yli 50 prosenttia. Työhydrauliikan teho on yli 27 prosenttia suurempi. (630 l/ min 1 500 kierroksella).

Kun dieselmoottorin kuormitus on matala, se muuttuu lataavaksi. Metsäkoneen generaattori lataa sähköä huoltovapaisiin superkondensaattoreihin, joiden käyttöiäksi arvioidaan 30 000 tuntia. Invertterillä sähkö muunnetaan tasavirraksi, jolloin sähkö saadaan käyttöön tasaisesti. Täysi lataus saavutetaan 10 sekunnissa (730 v).

Kun harvesterilla sahataan tai syötetään puuta, kasvaa tehon tarve radikaalisti. Sähköisen toiminnon avulla tehontarpeen muutokseen pystytään vastaamaan välittömästi. Sähköavusteinen maksimiteho saadaan käyttöön 4,5 sekunnin ajaksi ja maksimivääntö 6 sekunnin ajaksi. Aikaisemmissa malleissa maksimiteho ja -vääntö on saatu käyttöön vain reilun sekunnin ajaksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Logsetin edustajien kukaan kehitystyön pääideana olikin hakea lisätehoa nopeasti ja paljon, polttoaineen säästö tuli ikään kuin sivutuotteena. Hybridikoneen polttoaineenkulutus on noin 25 prosenttia alhaisempi verrattuna vastaavaan dieselmoottoritoteutukseen.

Hybridiharvesterin Mesera 285 -paralleelinosturi on markkinoiden suurin ja 780/28,5 renkaat korottavat maavaraa. Koneen kaksi 210 cc työpumppua vastaavat virtauksesta ja tuotosta Ominaisuuksiensa ansiosta 12H GTE nousee selkeästi markkinoiden tehokkaimmaksi harvesteriksi.