Digimaatalous.fi antaa maatalousyrittäjille tietoa tekoälystä drooneihin

Digimaatalous.fi on uusi maatalousyrittäjille suunnattu sivusto, joka sisältää kootusti tietoa maatalouteen soveltuvista uusista teknologioista. Sivulla on myös käytännön esimerkkejä. Sivuston tavoitteena on auttaa maatalousyrittäjää, kun hän etsii sopivia ratkaisuja omalle tilalleen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Digimaatalous.fi -sivuilla on kootusti tietoa ja käytännön esimerkkejä uusista teknologioista niin peltoviljelyssä kuin kotieläintuotannossa. Tällä hetkellä sivustolta löytyy tietoa mm. ruiskudrooneista, tekoälyn hyödyntämisestä peltoviljelyssä, ISOBUS-menetelmästä sekä GPS-ohjausjärjestelmistä. Kotieläintuotannon saralta sivulta löytyy tietoa kuiva-ainemittareista sekä lämpökuvauksesta.

Sivuston taustalla on TTS Työtehoseuran Kestävää kehitystä maatalouteen uusilla teknologioilla -hanke (2019–2021), jossa ovat mukana Luonnonvarakeskus Luke, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK ja ProAgria Keskusten liitto.

Sivustoilta löytyvän esittelyn mukaan hankkeen tavoitteena on välittää puolueettomasti uusia ratkaisuja digitaalisuuden, robotiikan, automatiikan ja älyteknologian hyödyntämisestä maataloudessa. Hankkeessa on huomioitu uusien teknologioiden tuomat hyödyt maatalouden kilpailukyvylle, ympäristön hyvinvoinnille, kannattavuudelle ja tuottavuudelle.

Sivuston kokoamistyö jatkuu koko hankkeen ajan ja uutta sisältöä on sivustolle tulossa pian. Myös sivustolla kävijöillä on mahdollisuus ehdottaa innovaatioita tai käytännön ratkaisuja sivustolla julkaistavaksi. Tahtotilana on, että hankkeen päättyessä sivustolla on kattavasti kerrottu käytännönläheisesti uusista teknologoista.