Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hyundai Heavy haluaa ostaa Doosan Infracoren

Useiden lehtien mukaan Hyundai Heavy Industries Holdings Co on tehnyt ei-sitovan tarjouksen Doosan Infracore Co:n määräysvaltaan oikeuttavasta osakkeista.
Kuva: Arto Turpeinen

Hyundai Heavy on tehnyt ostotarjouksen yhdessä KDB Investmentin kanssa. Tämä on Korean valtion kehityspankkiin kuuluva yksikkö, mistä voi päätellä, että ostotarjouksella on mahdollisesti tukea maan poliittisessa johdossa. Tarjouksessa on mukana myös MBK Partners, joka on suurin riippumaton pääomasijoitusyhtiö Koreassa ja Aasian pohjoisosassa.

Aiemmin tänä vuonna on uutisoitu, että Doosan-konserni halusi myydä osuutensa rakennuskonevalmistaja Doosan Infracoresta saadakseen maksettua ylisuuriksi paisuneita lainojaan. Aluksi Hyundai Heavy Industriesin taholta kerrottiin, ettei se ole kiinnostunut Doosan Infracoren hankkimisesta. Näkemys muuttui sen jälkeen, kun Doosan Group lupasi maksaa pois kaikki Doosan Infracoren ulkomaiset velat.

Doosan Heavy Industries & Construction omistaa 36,27 prosenttia Doosan Infracoren osakkeista. Loput osakkeista ovat vapaasti vaihdettavia ja ne ovat useilla institutionaalisilla ja yksityisillä sijoittajilla. Konsernilla on yli 41 000 työntekijää ja toimintoja 38 eri maassa. Hyundai Construction Equipment puolestaan on Hyundai Heavy Industries -konsernin tytäryhtiö. Hyundai Heavy on maailman suurin laivanrakentaja.

Nykyisten tietojen mukaan Doosan-Bobcat ei tulisi sisältymään tähän kauppaan.