Globaali maarakennuskonekauppa kasvoi

The Yellow Table, International Construction -lehden julkaisema maarakennuskonekaupan katsaus viime vuodelta kertoo, että 50 suurimman konevalmistajan myynti vuonna 2017 oli 21 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Top 5 -listan yritykset pysyivät samoina. Ainoa muutos oli Volvon kipuaminen neljänneksi ohi Liebherrin. Caterpillar on edelleen maailman suurin 26,6 miljardin dollarin liikevaihdollaan, Komatsu kakkonen (19,2 mrd $), Hitachi kolmonen (8,3 mrd $), Volvo siis nelonen (7,8 mrd $) ja Liebherr viitonen (7,3 mrd $). Niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli peräti 69,3 mrd $.

Suurin kasvun vauhdittaja oli jälleen kerran Kiina, jossa maarakennuskoneiden myynti kasvoi yli 80 prosenttia. Myytyjen yksiköiden määrä ylitti 200 000 rajan ensi kertaa vuoden 2014 jälkeen. Kiinalaisyritysten kasvu olikin voimakasta: XCMG nousi kahdeksannelta sijalta kudenneksi, Sany 11: sijalta kahdeksanneksi.

USA:ssa toimivat yritykset ovat edelleen markkinaosuuskärjessä, mutta ero muihin on enää hyvin pieni. Amerikkalaisyritysten liikevaihto-osuus oli 26,3 prosenttia, japanilaisten hengittäessä niiden niskaan (International Construction).

 

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY