Fiat käynnisti tuotannon hyötyajoneuvoilla

Teollisuustuotanto alkaa hiljalleen käynnistyä koronapandemiasta pahasti kärsineessä Italiassa. Ensimmäisten joukossa on FCA, jonka Sevelin tehtaalla Atessassa, Italiassa aloitettiin Fiat Ducatojen kokoonpano 27.4.2020.
FCA:n Sevelin tehtaalle on asennettu 130 desinfiointiaineen annostelupistettä. Lisäksi jokaiselle työntekijälle on jaettu henkilökohtaiset suojavarusteet.
FCA:n Sevelin tehtaalle on asennettu 130 desinfiointiaineen annostelupistettä. Lisäksi jokaiselle työntekijälle on jaettu henkilökohtaiset suojavarusteet. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Fiat Ducaton tuotanto käynnistyi reilun kuukauden seisokin jälkeen. Mallisto laajenee mm. CNG-kaasumallien, automaattivaihteiston ja täyssähköisen eDucaton myötä.
Fiat Ducaton tuotanto käynnistyi reilun kuukauden seisokin jälkeen. Mallisto laajenee mm. CNG-kaasumallien, automaattivaihteiston ja täyssähköisen eDucaton myötä. Kuva: Valmistaja

FCA avasi ensimmäisenä Sevelin hyötyajoneuvotehtaansa Italiassa tiukkojen turvatoimien saattelemana. Noin 300 000 m2 kokoisen tehtaan tuotannon- ja henkilökunnan tilat on siivottu ja desinfioitu tarkasti. Eri puolille tehdasta on asennettu 130 desinfiointiaineen annostelupistettä ja sisääntuloihin on asennettu ruumiinlämpöä mittaavat kamerat. Työpisteillä on pintojen puhdistamiseen tarkoitettuja pyyhkeitä. Lisäksi jokaiselle työntekijälle on jaettu kasvomaskit, suojalasit ja käsineet. Työtehtävät on suunniteltu niin, että ihmisten välinen etäisyys pysyy vähintään metrissä. Työaikoja ja taukoja on porrastettu niin, että pukuhuoneissa ja ruokailutiloissa on mahdollisimman vähän ihmisiä samaan aikaan. Lisäksi jokaiselle työntekijälle on toimitettu linkki opasvideoon, josta voi kerrata toimintaohjeet niin etäisyyksien kuin hygienian osalta. FCA:lta korostetaan, että tilannetta seurataan hyvin tarkasti ja kaiken perustana on työntekijöiden turvallisuus.

Ducato-mallisto laajenee

Sevelin Atessaan tehtaalla valmistetaan ainoastaan hyötyajoneuvoja. Päätuote on Fiat Ducato, jonka mallisto tulee käsittämään kuusi korivaihtoehtoa sekä alustamallit neljässä teholuokassa. Saataville tulee myös 9-nopeuksinen momentinmuuntimella varustettu automaattivaihteisto. Ducatosta tulee myös CNG-kaasuversiot. Syksyllä lanseerataan täyssähköinen eDucato.