Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvo uusii kuorma-automallistoaan

Volvo Trucks tuo markkinoille neljä uutta kuorma-automallia.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volvo Trucksin toimituksista noin kaksi kolmasosaa koostuu neljästä raskaasta kuorma-automallista: Volvo FH, FH16, FM ja FMX. Siksi ei ole yllätys, että malliston uudistamisessa on lähdetty liikkeelle juuri näistä malleista.

Volvon mukaan näkyvyys, mukavuus, ergonomia, melutaso, ohjattavuus ja turvallisuus olivat keskeisessä asemassa uusia kuorma-automalleja kehitettäessä. Kaikissa uusissa malleissa on kuljettajan käyttöliittymä uudistettu.

Mittaristo on täysin digitaalinen, ja siinä on 12-tuumainen näyttö, josta kuljettaja voi valita tarvitsemiansa tietoja. Kuljettaja oikealle puolelle saa lisävarusteena 9-tuumaisen sivunäytön, johon saa infotainment-järjestelmän, navigointijärjestelmän, kuljetusten tietojärjestelmän ja kameroiden seurannan. Toimintoja voidaan ohjata ohjauspyörän painikkeilla, äänikomennoilla tai kosketusnäytön ja näytön hallintapaneelin kautta. Näkyvyyttä voi täydentää sivunäyttöön kuorma-auton sivua kuvaavalla apukuljettajan puolen kameralla.

Uudessa Volvo FM:ssä ja Volvo FMX:ssä on uudistettu ohjaamo ja useita samoja mittaristotoimintoja kuin isommissa malleissa. Sisätilaa on lisätty kuutiometri. Näkyvyys on nyt parempi suurempien ikkunoiden, madalletun ovilinjan ja uusien peilien ansiosta.