Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

John Deere investoi 15 miljoonaa Joensuun tehtaaseen

Deere & Company investoi Joensuun tehtaaseen. Investoinnilla parannetaan ja laajennetaan Joensuun tehtaan kokoonpano- ja koeajotiloja sekä lisätään komponenttivalmistuksen kapasiteettia. Investoinnin toteutus aloitetaan kesällä 2019 ja se valmistuu v. 2021. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

15 miljoonan investointi on John Deere Forestry Oy:n historian suurin yksittäinen investointi Joensuun tehtaaseen. Deere & Company on investoinut tällä vuosikymmenellä suomalaiseen metsäkoneliiketoimintaan yli 50 miljoonaa euroa.

”Tämä laajennus auttaa meitä jatkossa vastaamaan paremmin kysyntään huippusuhdanteissa. Uusi tila lisää myös työturvallisuutta ja henkilöstön viihtyvyyttä”, kertoo tehtaanjohtaja Janne Haapasalo.

Laajennuksen jälkeen John Deere Forestry Oy:n tuotanto/logistiikkatilat ovat kokonaisuudessaan 3,2 hehtaaria.

Investoinnin lisäksi John Deere Forestry Oy on myynyt Joensuun kaupungille tontin nykyisen yrityspuiston itäpuolelta. Joensuun Yrityskiinteistöt Oy rakennuttaa tontille uuden kiinteistön, joka tulee John Deere Forestry Oy:n käyttöön. Investoinnin arvo on noin 5 miljoonaa euroa. Uusi kiinteistö valmistuu kesäkuussa 2020. Green Park -toimittajapuiston laajennuksella saadaan keskitettyä Joensuun tehtaan logistiikkatoimintoja ja lisättyä logistiikan tehokkuutta entisestään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Vahva yhteistyö Joensuun kaupungin ja Green Park -yrityspuistoa hallinnoivan Joensuun Yrityskiinteistöt Oy:n kanssa sekä yhtenäinen tahtotila kehittää alueen yritystoimintaa on meille ensisijaisen tärkeä asia. Aivan tehtaan välittömässä läheisyydessä toimivat kriittiset alihankkijat ovat todistetusti tehostaneet toimintojamme”, toteaa Haapasalo.

John Deere Forestry Oy:n kotipaikka on Tampere, jossa sijaitsee metsäkoneiden tuotekehityskeskus ja Euroopan markkinointikeskus. Yhtiö työllistää Suomessa noin 700 työntekijää. John Deere -metsäkoneet valmistetaan Joensuussa.