Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvo Trucks avaa akkutehtaan Belgiassa

Volvo Trucks avaa ensimmäisen akkujen kokoonpanotehtaan. Belgian Gentissä sijaitseva tehdas toimittaa asennusvalmiita akkuja Volvo Trucksin täyssähköisiin raskaisiin kuorma-autoihin.
Belgian akkutehtaassa Samsung SDI:n kennot ja moduulit kootaan akkupaketeiksi, jotka on räätälöity Volvo Trucksin raskaan kaluston sähköiseen mallistoon
Belgian akkutehtaassa Samsung SDI:n kennot ja moduulit kootaan akkupaketeiksi, jotka on räätälöity Volvo Trucksin raskaan kaluston sähköiseen mallistoon Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volvo Trucksin tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä vähintään puolet maailmanlaajuisesti myytävistä kuorma-autoista on sähköisiä. ”Vuoteen 2040 mennessä olemme hiilineutraali yritys”, Volvo Trucksin johtaja Roger Alm korostaa.

Uudessa akkutehtaassa Samsung SDI:n kennot ja moduulit kootaan akkupaketeiksi, jotka on räätälöity Volvo Trucksin raskaan kaluston sähköiseen mallistoon: Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX. Sarjatuotanto alkaa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Jokaisen akkuyksikön kapasiteetti on 90 kWh ja asiakas voi valita kuorma-autoonsa jopa kuusi akkupakettia (540 kWh). Akkujen määrä riippuu kunkin asiakkaan toimintasäde- ja hyötykuormatarpeista. Volvo Trucksin akut on suunniteltu siten, että niitä voidaan myöhemmin kunnostaa ja käyttää uudelleen. Itse tehdas toimii 100 % uusiutuvalla energialla.

Volvo Trucks on lanseerannut myös raskaat täyssähköiset kuorma-autot Suomessa. Tilauskirjat ovat auki ja asiakastoimituksiin päästään vuoden 2023 alkupuolella.
Volvo Trucks on lanseerannut myös raskaat täyssähköiset kuorma-autot Suomessa. Tilauskirjat ovat auki ja asiakastoimituksiin päästään vuoden 2023 alkupuolella. Kuva: Timo Rintakoski

"Integroimalla akkujen kokoonpanoprosessin tuotantoomme voimme lyhentää läpimenoaikoja ja varmistaa tehokkaiden akkujen saannin ja samalla lisätä kierrätysastetta", Roger Alm sanoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kolmen raskaan täyssähkömallin tuotanto alkaa tänä vuonna Euroopassa, ja Volvo Trucks tarjoaa maailmanlaajuisesti yhteensä kuusi sähkökuorma-automallia, jotka kattavat kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä alueellisiin kuljetuksiin ja rakennustöihin.