Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Catin kasipari sähköisellä voimansiirrolla

Caterpillar on esitellyt sähköisellä voimansiirrolla liikkuvan 988K XE -pyöräkuormaimen. Ratkaisun luvataan nostavan tehokkuutta 25 % ja tuottavuutta 10 %.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi Cat 988K XE on valmistajan ensimmäinen sähköisellä voimansiirrolla toimiva pyöräkuormain. Kuormain on suunniteltu vaativiin työkohteisiin, joissa polttoainetehokkuudella on suuri merkitys konekustannuksiin. Cat 988K XE:n vaihtoreluktanssimoottorin tekniikka perustuu valmistajan 15-vuotiseen kokemukseen sähkömoottoreista, sekä neljän vuoden vaativaan kenttätestaukseen. Moottorina toimi Cat C18 Acert. Vaihteisto ja akselit ovat samat kuin normaalissa 988k-mallissa.

Tehokkaampaa työskentelyä

Cat 988K XE on erityisesti kuormaustyössä jopa 25 % tehokkaampi kuin perinteinen 988K-malli. Tämän ansiosta konekustannukset ja hiilijalanjälki pienenevät. Valmistajan testien mukaan tuottavuus kasvaa kuormaustyössä noin 10 %

Caterpillarin sähköinen voimansiirto laskee huoltokustannuksia samalla kun moottorin elinikä kasvaa. Voimansiirtolinjan öljynvaihtoväli on kasvanut 2000 tuntiin, vaikka öljyä tarvitaan 40 % vähemmän. SR-ajomoottori, generaattori ja invertteri on rakennettu kestämään kaksinkertaisesti moottorin eliniän vähäisellä huollolla. Lisäksi tehokkaan sähköisen voimansiirron kerrotaan pidentävän moottorin elinkaarta.