Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mersulta langaton latausjärjestelmä

Langaton latausteknologia on yksi autoalan pääkehityskohteista, kun autoala valmistautuu sähkö- ja hybridiautojen yleistymiseen. Mercedes-Benz on kehittänyt induktiolatausta nykyisen S 500 e -mallin prototyypin avulla. Ensi vuonna teknologian ennakoidaan olevan lanseerausvalmis.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Induktiolataus tulee ensivaiheessa tarjolle mersun S-sarjaan. Menetelmä perustuu kahteen käämiin, joiden väliin syntyy magneettikenttä. Ensiökäämi voidaan sijoittaa esimerkiksi autotallin tai latauspisteen lattiaan sijoitettuun levyyn, jolloin auton ohjausjärjestelmä tunnistaa käämin auton ajaessa sen kohdalle. Kun auto on paikallaan, järjestelmä ilmoittaa siitä kuljettajalle monitoiminäytön viestillä. Toisiokäämi sijoitetaan auton alustaan, ja kun käämit osuvat kohdakkain, niiden väliin muodostuu magneettikenttä, jolloin lataus käynnistyy automaattisesti. Valmistajan mukaan induktiolatauksen avulla auton akut täyttyvät tehokkaasti, vaivattomasti ja turvallisesti.

Daimler on yhteistyössä muiden autonvalmistajien kanssa kehittänyt jo kauan avointa ja standardoitua CCS-latausjärjestelmää (Combined Charging System), jonka mahdollistaisi maailmanlaajuisen ja rajoittamattoman sähköautoilun ja latausinfrastruktuurin rakentamisen.

CCS laajentaisi nykyistä AC-vaihtovirtaan perustuvaa sähköautojen latausteknologiaa DC-tasavirran mahdollistamalla nopealla pikalatauksella. Vuodesta 2018 lähtien uusi CCS-standardi tulee käyttöön kaikissa Mercedes-Benzin sähköajoneuvoissa. Autosta ja akusta riippuen latauksen teho pikalatauspisteessä voisi olla jopa 150 kW.