Uutta karhotustekniikkaa ja noukinkarhotin Pöttingeriltä – karhottimessa kuljetinyksiköt merkittävässä roolissa

Pöttinger tuo markkinoille uuden Mergento VT 9220 -noukinkarhottimen. Tekniikka on osaltaan uutta.
Pöttingerin Mergantossa on oma hydraulijärjestelmä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pöttingerin nurmikonevalikoima on kasvanut uutuudella, kun valikoimiin on tulossa noukinkarhotin, Mergento VT 9220. Kyseisen laitteet työleveys on keskelle karhotettaessa 9,2 metriä ja sivulle karhotettaessa 8,7 metriä. Noukinkarhottimella on mahdollista karhottaa myös haastavia tai varisemisherkkiä kasveja kuten apilaa, kuten muitakin nurmikasveja ja olkia. Uutuus on saatavilla elokuun alusta 2022 alkaen.

Mergento kerää sadon noukimella, joka jättää kivet maahan ja minimoi satotappiot. Poikittaiskuljetinhihnat kuljettavat rehun karholle ilman maakosketusta.

Karhottimen kuljetinyksiköt ovat merkittävässä roolissa, kun niillä noukittu sato siirretään haluttuun suuntaan karholle. Kuljetinyksikkö koostuu noukkimesta, puristustelasta ja poikittaisesta kuljetinhihnasta.

Karhotin seuraa maanpinnan muotoja herkästi kevennyksen ansiosta.
Karhotin seuraa maanpinnan muotoja herkästi kevennyksen ansiosta.

Noukin on kuusirivinen ja piikit ovat peräkkäin joka rivissä. Piikkien aktiivinen ohjainrata vetää piikit sisään juuri ennen hihnaa. Luovutuspiste on 12 cm korkeammalla kuin poikittaiskuljetushihna. Sato putoaa vapaasti kuljetinhihnalle ja massavirta työntää satoa hihnalla eteenpäin. Kuljetinyksikkö toimii myös alamäkeen ajettaessa ja lyhyellä sadolla. Noukkimen kannatinrullat on sijoitettu alas kohtaan, jossa piikit koskettavat satoa, jolloin ne mukautuvat maanpinnan vaihteluihin. Hihnayksiköiden rakenteella tavoitellaan mahdollisimman tasaista painonkevennystä koko työleveydellä. Se on myös perusta 3D-maanseurannalle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puomi on varustettu kolmella hydraulisylinterillä, jotka reagoivat maanpinnan muutoksiin. Keskikarhotustilassa pystysuuntainen liikevara on +475 mm - -195 mm, kun sivukallistus voi olla +30 - -13 astetta. Kaltevuus ajosuuntaan voi vaihdella +11,5 asteesta -0 asteeseen.

Mergento kytkee poikittaiskuljetinhihnat automaattisesti pois päältä päisteessä ja käynnistyy automaattisesti seuraavan karhon alussa. Näin jokainen karho alkaa ja päättyy siististi, eikä poikittaishihnan tyhjentymistä tarvitse odotella karhon päässä. Kuljetinhihnojen päälle- ja poiskytkennän viiveaikaa voidaan säätää traktorin ohjaamossa olevalla terminaalilla.

Kahden poikittaiskuljetinhihnan pyörimissuuntaa ja paikkaa voidaan säätää traktorin ohjaamosta käsin. Pellon muodosta, rehun määrästä ja ketjun seuraavasta korjuukoneesta riippuen Mergento VT 9220 voi purkaa karhon keskelle, vasemmalle tai oikealle kaksi yksittäistä karhoa, kuljettaa sadon karhoiksi keskeltä ulospäin ja lastata sadon lyhyeksi ajaksi matoille.