Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ecolog uudistaa mallistoaan F-sarjaan, ensimmäisenä uudistuu järein 594 -kuormatraktorimalli

Ruotsalainen metsäkonevalmistaja Ecolog siirtyy muiden valmistajien tavoin päästötaso 5 -moottoreiden käyttäjäksi. Samalla koneita päivitetään myös varustelun osalta.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsin Söderhamnin perinteisellä metsäkonetehtaalla on vuosikymmenten saatossa valmistunut esimerkiksi Kockumsin metsäkoneita. Nyt tehdaskompleksista valmistuu viimeisempien vaatimusten mukaisia Ecolog -metsäkoneita. Uusimman F-sarjan ensimmäiset konemallit on nyt julkaistu. Samalla kertaa uudistuvat kaikki mallit, eli kuormatraktorit ja harvesterit. Uusien mallien myynti alkaa välittömästi ja ensimmäiset koneet toimitetaan loppukeväästä.

Ensimmäisenä markkinoille esiteltiin tänään 20-tonnin kantavuuden 594F -kuormatraktori. Nämä järeän kokoluokan mallit ovat olleet suosittuja, sillä kuormatraktoreiden tehokkuuden nostossa on kuormakapasiteetin nostolla ollut etenkin Ruotsissa merkittävä rooli.

Uudet koneet ovat suunniteltu 2016 alkaneen Volvo Penta -moottoriyhteistyön hedelminä. 594F moottorina on D8 -sarjan 7,7 litrainen versio, teholtaan 235 kW. Moottoreiden ja niiden apulaitteiden sijoittelu on vaatinut koneiden eturunkojen ja konepeittojen uudelleenmuotoilua. Näin on saatu lisätilaa suuremmalle jäähdyttimelle ja hiukkasuodatinkin mahtuu paremmin suojattuun tilaan. Siitä huolimatta moottorin huollettavuudelle on saatu riittävästi tilaa.