Tiepäivien Koneviesti-ajotaitokilpailussa mitattiin kuljettajien koneen hallintataitoa erilaisissa tehtävissä — voittajat tulivat Tampereelta ja Helsingistä

Koneviesti-ajotaitokilpailun voittajiksi kruunattiin Tommi Oksa Kartanon Kunnossapitopalvelusta Tampereelta ja Pekka Vatanen Helsingin kaupungilta. Oksa kilpaili taajamanhoitokone -sarjassa Wihurin Wille 475-taajamanhoitokoneella ja Vatanen kilpaili Destian tienhoitoautolla. Voittajat palkitsi Suomen Tieyhdistys ja Koneviesti-lehti Tiepäivillä 24.8.2022 Tampereella.
Ajotaitokilpailussa viistettiin kaltevalla alustalla kauhalla kerroksia. Oikealla juontaja Eemeli Linna.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maan parhaat ratinvääntäjät kisasivat Tiepäivillä 24.8. Tampereella siitä, kenestä kruunataan Koneviesti –ajotaitokilpailun sankari. Kilpailuun ilmoittautui 10 uskaliasta ja ammatistaan ylpeätä tien- ja kadunpidon ammattilaista. Kilpailutehtävän sai suorittaa Wihurin Wille 475 – taajamanhoitokoneella tai Destian Tienhoitoautolla.

Kuvassa vasemmalla <strong id="strong-ddc2879b7a6611fc8eeaf635a706be97">Tommi Oksa</strong> Kartanon Kunnossapitopalvelusta Tampereelta, keskellä Toni Korjus Kahva Oy:stä ja oikealla Pekka Vatanen Helsingin kaupungilta
Kuvassa vasemmalla Tommi Oksa Kartanon Kunnossapitopalvelusta Tampereelta, keskellä Toni Korjus Kahva Oy:stä ja oikealla Pekka Vatanen Helsingin kaupungilta Kuva: Suomen Tieyhdistys

Koneviesti-ajotaitokilpailun voittajiksi kruunattiin Tommi Oksa Kartanon Kunnossapitopalvelusta Tampereelta ja Pekka Vatanen Helsingin kaupungilta.

"Otimme mallia kilpailuun kansainvälisestä tietapahtumasta. Toivottavasti tulevaisuudessa voimme lähettää kilpailijan Suomesta myös kansainväliseen kilpailuun. Uskon, että kotimainen ajotaito pärjäisi vallan mainiosti kansainvälisissä kilpailuissa”, kertoo kilpailun puheenjohtajan roolissa toimiva Toni Korjus, Kahva Oy.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

-Tienpidon ammattilaiset tekevät upeita suorituksia huolehtiessaan teiden ja katujen päivittäisestä kunnossapidosta. On ilahduttavaa, että alan osaajat heittäytyivät kilpaan hyvillä mielin. Kilpailua oli jännittävää seurata, kertoo Liisa-Maija Thompson Suomen Tieyhdistyksestä.

Kilpailijat ovat tutustumassa kalustoon ennen kilpailua.
Kilpailijat ovat tutustumassa kalustoon ennen kilpailua. Kuva: Seppo Pentti

Tiepäivien näyttely on avoinna to 25.8.2022 kello 9.-15.30. Tervetuloa

Kilpailun sponsorina toimi Koneviesti –lehti ja Vammalan tynnyripalvelu. Kilpailun juonsi Koneviestin Eemeli Linna.