Tarkempaa metsäsuunnittelua - MHG Systemsin puukohtainen metsäsuunnittelu esitelty

MHG Systems on kehittänyt kaupallisen palvelun, joka mahdollistaa uudet käytännöt puukauppaan ja metsänhoitotöiden toteuttamiselle. Uuden palvelun avulla saadaan tarkasti selville, kuinka monta puuta metsätilalla kasvaa ja mitkä puut tulisi poistaa hakkuussa tai taimikonhoidossa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puukohtaista metsäinventointia on kehitetty viime syksystä lähtien Mikkelissä ja Hankasalmella sijaitsevilla DataBio-hankkeen pilottitiloilla. DataBio on Euroopan Komission rahoittama biotalouden Big Data -hanke. Keski-Suomen metsämessuilla Jyväskylässä esitelty palvelu on saatavilla koko Suomeen hehtaarikohtaisesti hinnoiteltuna. Pienoishelikopterilla tehty suunnitelma on kilpailukykyinen perinteisen metsäsuunnitelman kanssa. Uuden palvelun avulla saadaan tarkasti selville, kuinka monta puuta metsätilalla kasvaa ja mitkä puut tulisi poistaa hakkuussa tai taimikonhoidossa.

MHG Systemsin nyt Suomessa tarjolla oleva palvelu on jatkumoa yrityksen aikaisempiin vastaaviin toteutuksiin.

”Toteutimme puukohtaisen metsätietojärjestelmän jo viisi vuotta sitten Italiaan ja Itävaltaan Slope-hankkeen osana. Moton kuljettaja sai näyttöruudulle ohjeet, mikä puu tulee poistaa ja miten puu tulee katkoa maksimiarvon saamiseksi. Tietojärjestelmä vietiin niin pitkälle, että puurungosta katkottuja tukkeja ja pikkutukkeja pystyttiin seuraamaan tavaralajikohtaisesti loppukäyttöpaikalle asti kuhunkin pölkkyyn harvesterin kiinnittämän RFID-tagin avulla”, toteaa toimitusjohtaja Seppo Huurinainen.