Kverneland Group ja Kubota Corporation ovat ostaneet 80 % karhotinvalmistajan ROC:n osakkeista.

Yli 40 maahan noukinkarhottimia myyvä ROC Company on myynyt 80 %:n osakekannan Kverneland Grouplle ja Kubota Corporationille.
Koneviesti testasi ROC RT730 -noukinkarhotinta kesällä 2020.
Koneviesti testasi ROC RT730 -noukinkarhotinta kesällä 2020. Kuva: Tuomas Anttila
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ratkaisun myötä Kverneland ja Kubota pääsevät noukinkarhottimien markkinoille. Kverneland Groupin pääjohtaja Shingo Hanada näkee, että ROC Company vahvistaa Kvernelandin ja Kubotan läsnäoloa rehunkäsittelykoneiden markkinassa. Lisäksi hän sanoo noukinkarhottimien mallistolla saavutettavan synergiaetuja yritysten välillä.

Hanada edelleen jatkaa, että ROC jakelukanavat ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita ja hän varmistaa, että ROC jatkaa merkkinä olemassaoloaan nykyisessä jakelukanavassaan.

Kubota on maataloustekniikan, infran ja maarakennuskoneiden sekä teollisuusmoottoreiden globaali valmistaja. Kubotalla on toimipaikkoja 120 maassa. Se työllistää noin 41 000 ihmistä Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Kubotan liikevaihto oli 17,3 miljardia euroa vuonna 2020.

Kubota omistaa Kverneland Groupin, joka on maataloustyökoneiden monikansallinen valmistaja. ROC on kokenut noukinkarhottimien valmistaja, joka myy koneitaan noin 40 maahan.