Volvo laajentaa varoitusjärjestelmäänsä

Volvo Cars ja kuorma-autonvalmistaja Volvo Trucks aikovat jakaa reaaliaikaisia tietoja laajentaakseen yhteystoimintoteknologiaa. Eri ajoneuvot voivat pilvipohjaisen järjestelmän avulla viestiä keskenään ja varoittaa kuljettajia lähistöllä olevista vaaratilanteista.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volvon mukaan yhteistyö Volvo Trucksin kanssa on ensimmäinen askel kohti riittävän suurta yhdistettyjen ajoneuvojen määrää, jolla olisi huomattava vaikutus liikenneturvallisuuteen. Reaaliaikaisia ja nimettömiä tietoja jaetaan vuodesta 2018 lähtien valittujen Volvon kuorma-autojen kanssa Ruotsissa ja Norjassa. Kuorma-autot käyttävät omia varoitusjärjestelmiään, ja Volvon henkilöautoissa hyödynnetään hätävilkkuvaroitustoimintoa.

Kun Volvon hätävilkkuvaroitustekniikalla varustetussa autossa kytketään hätävilkut, kaikille pilven kautta yhdistetyille lähistöllä oleville Volvo-autoille lähetetään siitä varoitus, joka auttaa niitä välttämään potentiaalisen vaaratilanteen. Tekniikka on erityisen hyödyllinen sokeissa mutkissa ja mäissä.

"Reaaliaikaisten turvallisuustietojen jakaminen yhteystoimintoteknologian kautta voi auttaa välttämään onnettomuuksia. Mitä useampi ajoneuvo jakaa turvallisuustietoja, sitä turvallisemmiksi maantiet tulevat. Aiomme tehdä lisää yhteistyötä kumppanien kanssa, jotka ovat sitoutuneita liikenneturvallisuuteen", kertoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm.