Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ford Transit uudistuu

Vuonna 2013 esitelty neljännen sukupolven Ford Transit Custom uudistuu. Päivityksessä on keskitytty ilmeen kohentamiseen sekä ohjaamon päivittämiseen. Tarjolle tulee myös aiempaa vähäpäästöisempi ECOnetic-vaihtoehto.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uuden Transit Customin keula perustuu samaan muotokieleen Fordin uusimpien henkilöautojen kanssa. Puolisuunnikkaan muotoinen etusäleikkö on sijoitettu korkealle ja ajovaloumpiot ovat kapeat. Siihen saa uusimmat ajovaloteknologiat. Paremmin varustelluissa malleissa on LED-päiväajovalot ja HID Xenon -ajovalot.

Ohjaamon sisustus on uusittu. Kojelauta perustuu Fordin uuteen muotoilufilosofiaan, joka esiteltiin uudistuneen Fiestan myötä. Kojelaudan muotoilu korostaa matkustamon leveyttä ja tuo sen myötä 25 litraa säilytystilaa.

Uudet näytöt ja ohjauspaneelit ovat kuljettajan kannalta ergonomisempia ja helppokäyttöisempiä. parhaiten varustelluissa malleissa on 8 tuuman värillinen kosketusnäyttö ja Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä. Verhoilu- ja pehmustemateriaaleilla ja muodoilla on haettu optimaalinen tuki ja kestävyys. Tarjolle tulee aiempaa enemmän varusteita ja avustavia järjestelmiä.

Fordin 2.0 EcoBlue-dieselmoottori on saatavana myös uudella kuusivaihteisella automaattivaihteistolla. Uutena mallistoon tulee saataville ECOnetic-malli, jonka CO2-päästöt ovat 148 g/km ja polttoaineenkulutus 5,7 l/100 km. 300-sarjan lyhyen akselivälin malliin saatavassa ECOnetic-versiossa on 105 hevosvoimaa ainutlaatuisella kalibroinnilla ja Auto-Start-Stop-toiminto, matalan vierintävastuksen renkaat, Fordin kiihdytyksenhallintajärjestelmä sekä kiinteä 100 km/h nopeudenrajoitin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uuden Transit Customin tuotanto alkaa vuoden 2018 alussa ja Suomeen se rantautuu kevään 2018 kuluessa. Tarkempaa aikataulua tai esimerkiksi nelivedon saatavuutta ei ole vielä julkistettu. Myöskään muiden Transit-mallien uudistumisaikataulusta ei ole annettu tietoa.

Ennakkotietojen mukaan vuonna 2019 on tulossa myyntiin Transit Custom plug-in hybridi. Ensimmäiset prototyyppiautot tulevat loppuvuoden aikana mm. Metropolitan policen ja British Gasin koekäyttöön Lontooseen.

Timo Rintakoski