Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Doosan panostaa akkukäyttöisiin koneisiin

Doosan Infracore panostaa tulevaisuuteen. Kehitteillä on omavalmisteinen akkupaketti, jota voi hyödyntää monissa eri sovelluksilla.
Kuva: Valmistaj
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Doosan Infracore on ilmoittanut valmistaneensa ensimmäisen omavalmisteisen akkupaketin. Prototyypin tavoitteena on kiihdyttää rakennuskoneiden sähköistymistä. Yritys on kehittänyt akkujärjestelmiä intensiivisesti viimeisen vuoden ajan. Suunnitteilla on 1,7-tonninen sähkökäyttöinen kaivinkone, jossa uutta akkujärjestelmää on tarkoitus testata. Aiemmin yhtiö on kehittänyt polttomoottori- ja akkukoneiden välimuotoa sähköisen voimansiirron muodossa.

Akkupaketti voidaan asentaa kaikkiin sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin. Liiketoimintasektorin myyntitavoitteeksi on asetettu yli 363 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä.

”Doosan on Korean paras moottorivalmistaja, ja olemme kehittäneet moottoreita mm. laivoihin, teollisuuslaitteisiin ja rakennuskoneisiin, joita myydään ympäri maailman. Tarkoituksenamme on tulla globaaliksi markkinajohtajaksi hybridivoimansiirron valmistajana sekä sähköisten ratkaisujen kehittäjänä”, kertoo Doosan Infracoren toimitusjohtaja Sohn Dong-yeon.