Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mercedes-Benz Citan uudistuu – myös sähköversio tarjolle

Citan uudistuu merkittävästi sekä muotoilun että varustelujen osalta. Tarjolle tulee henkilökuljetuksiin tarkoitettu Tourer sekä pakettiautoversio kolmella voimalinjaratkaisulla ja kahdella akselivälillä varustettuna.
Citanin ulkoista ilmettä korostavat selkeästi erottuvat pyöränkaaret ja uusi keulailme. Pakettiautossa suurikokoinen sivuovi on vasemmalla puolella.
Citanin ulkoista ilmettä korostavat selkeästi erottuvat pyöränkaaret ja uusi keulailme. Pakettiautossa suurikokoinen sivuovi on vasemmalla puolella. Kuva: Mercedes-Benz AG - Global Commun
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Citanin ohjaamon ilme on uudistunut täysin. Tarjolle tulee lukuisten avustimien ja turvavarusteiden lisäksi mm. MBUX-käyttöjärjestelmä.
Citanin ohjaamon ilme on uudistunut täysin. Tarjolle tulee lukuisten avustimien ja turvavarusteiden lisäksi mm. MBUX-käyttöjärjestelmä. Kuva: Mercedes-Benz AG - Global Commun

Vuonna 2012 ensiesitelty Mercedes-Benz Citan uudistuu etenkin muotoilun ja tilaratkaisujen sekä varusteluiden osalta. Lisäksi tarjolle tulee täyssähköversiot vuoden 2022 toisella puoliskolla.

Citanin muotoilu on keulan ja kylkilinjojen puolesta selkeästi aiempaa dynaamisempaa. Ilmettä korostavat uusittu keulan muotoilu valoineen sekä selkeästi erottuvat pyöränkaaret. Auton kokonaismitta on kasvanut 167 mm verran 4498 mm saakka akselivälin ollessa edelleen 2,7 metriä. Tarjolle tulee myös pitemmän akselivälin versiot vuoden 2022 toisella puoliskolla. Käytettävyyttä helpottavat aiempaa suuremmat oviaukot sekä matala lastauskynnys. Henkilöautoversiossa liukuovet ovat molemmin puolin, pakettiautossa vasemmalla.

Citaniin tulee versiosta riippuen vakio- ja valinnaisvarusteiksi iso nippu turvavarusteita ja avustimia, kuten seitsemän turvatyynyä, aktiivinen hätäjarrutusassistentti, aktiivinen etäisyysavustin Distronic, aktiivinen kaistavahti, aktiivinen katveavustin, nopeusrajoitusavustin, aktiivinen ohjausavustin, mäkilähtö-, sivutuuli- ja vireystila-avustimet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kattava voimalinjavalikoima

Citaniin tulee tarjolle sekä diesel- että bensiinimoottoreilla varustetut versiot. 1461-kuutioisesta dieselistä on tarjolla 55, 75 ja 85 kW tehoiset vaihtoehdot, joista 55 kW tulee saataville ainoastaan pakettiautoon. 1332-kuutioisen bensaturbon voi valita joko 75 tai 96 kW tehoisina versioina. Aluksi tarjolla on manuaalivaihteistot, mutta vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon kuluessa tarjolle tulee automaattivaihteistot.

Uusi Citan-mallisto saa täydennystä täyssähköisen eCitan-mallin myötä noin vuoden kuluttua. Sen ennakoitu WLTP-toimintamatka yhdellä latauksella on 285 kilometriä. Energiaa edessä sijaitsevalle sähkömoottorille ammennetaan 44 kWh:n akustosta, joka voidaan ladata nopeimmillaan DC-pikalatauksella täyteen 40 minuutissa. eCitan tulee saataville sekä henkilö- että tavara-autona.

Uusi Citan-mallisto lanseerataan Suomessa marraskuussa ja asiakastoimituksiin päästään marras-joulukuun kuluessa. Citanin hinnat julkaistaan syyskuun aikana.