Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: W-Max 40 murskaa viljaa jopa 80 tonnia tunnissa – katso videolta, millaisella vauhdilla murskaa syntyy

Aimo Kortteen Konepaja esitteli vuonna 2020 Murska W-Max 40:n, jossa on kaksi mylly-yksikköä peräkkäin. Samana vuonna toimitettiin jo ensimmäiset koneet. Valmistajan mukaan maksimi teho viljalla on 80 t/h. Tehoa tarvitaan myllyn pyörittämiseen minimissään 240 kW eli noin 330 hv.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aimo Kortteen Konepajan valikoimissa on kahta murskamallia, suorilla valsseilla varustetut valssimyllyt ja W-Max mallin kiekkomyllyt, joissa kiekot hiertävät sadon. Aiemmin Ilkan Tilalla oli käytössä valssimylly, Murska 2000Max. Molemmat Murska mallit soveltuvat niin viljan kuin myös herneen ja härkäpavun murskaamiseen.

Valssi- ja kiekkomyllyn tekniikassa on eroa. Eroa on jo äänessä. Valssimyllyn vieressä ei voi olla kuin kuulosuojaimet päässä. Kiekkomyllyssä ääni on siedettävämpi.

”Kun uutta murskaa oltiin hankkimassa, niin tavoitteena oli tuplata murskausteho, jolloin koneen vieressä korjuukaudella ei tarvitsisi olla yötä myöten”, Kimmo Ilkka toteaa. Siihen tavoitteeseen päästiin ja odotukset ehkä jopa ylittyivät.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY