Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kylvösyvyyden säätötyökalu

Suomusjärveläinen Juha Auvinen kylvää suurimman osan pelloistaan VM-suorakylvökoneella. Sen Classic-vantaiden säätö tapahtuu kylvösyvyysrajoittimen paikkaa siirtämällä.
Vantaiden säätö tehdään manuaalisesti kylvösyvyysrajoittimen paikkaa muuttamalla.
Vantaiden säätö tehdään manuaalisesti kylvösyvyysrajoittimen paikkaa muuttamalla.  Kuva: Jussi Laukkanen

Tehtävä on helppo reunimmaisten vantaiden osalta, mutta sisempien vantaiden säätö edellyttää ryömimistä vantaiden ja säiliön väliin. Auvinen alkoi miettiä, että säätöön on pakko olla jokin helpompi keino ja sen tuloksena syntyi oheisissa kuvissa näkyvä säätötyökalu.

Toimittanut Jussi Laukkanen

Säätötyökalun päässä olevat hakaset asetetaan säädettävän vantaan kahvan alle, jolloin putkessa oleva poikkituki nojaa edellisen vantaan säätökahvaan. Putkea alaspäin painamalla nousee säätökahva ylös ja sitä voi ohjata haluttuun suuntaan.
Säätötyökalun päässä olevat hakaset asetetaan säädettävän vantaan kahvan alle, jolloin putkessa oleva poikkituki nojaa edellisen vantaan säätökahvaan. Putkea alaspäin painamalla nousee säätökahva ylös ja sitä voi ohjata haluttuun suuntaan. Kuva: Jussi Laukkanen
Noin kaksimetrisen putken päässä on säätökahvaan sopiva hakanen ja poikittainen tuki sijaitsee vantaan välin verran siitä taaksepäin.
Noin kaksimetrisen putken päässä on säätökahvaan sopiva hakanen ja poikittainen tuki sijaitsee vantaan välin verran siitä taaksepäin. Kuva: Jussi Laukkanen