Pelto kerralla kylvökuntoon

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pentti Palosaari ei hakenutkaan lisää äestystehoa hankkimalla leveämpiä äkeitä Hän asensi vanhan, mutta hyvässä kunnossa olevan Vamon lautasäkeen perään kolmipistenostolaitteen, johon kytkettiin vanha 3,5-metrinen lapiorullaäes. Nyt kerta-ajolla saadaan pelto kylvökuntoon. Kun pelkkä lautasmuokkaus riittää, voidaan takaäes vaivattomasti ottaa pois.

Lukijan idea -palstalla esitellään lukijoiden ideoita ja ratkaisuja erilaisiin pulmiin. Voit lähettää kuvauksen omasta ideastasi suoraan osoitteeseen elina.varpuluoma@koneviesti.fi tai ottamalla yhteyttä Jyrki Karkiseen numerossa 020 413 2287. Parhaita ideoita palkitsemme Koneviestin tuotepalkinnoilla.

Loviisalainen Kurt Nilsson on rakentanut yksinkertaisen ja halvan traktorikäyttöisen laitteen paalimuovien poistoon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lasse Parikka Ahvenanmaalta on rakentanut halkomakoneestaan helposti liikuteltavan version. Runko syntyi vanhoista kottikärryistä, lisänä rakennelmassa on halkokoneen sivuilla ”siivet”, jotka estävät halottujen puiden putoamisen maahan.

Palautetta voi antaa kotisivuillamme tällaisen napin takaa löytyvällä lomakkeella. Samaa lomaketta voi käyttää myös paras juttu -äänestykseen.

KV 8/2012 parhaaksi jutuksi

äänestettiin Pertti Jalosen juttu ”Akkusahat pääsivät oikeisiin töihin” (s. 90).

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tällä sivulla julkaisemme Koneviestiin tullutta lukijapalautetta ja kommentteja. Avaa sanainen arkkusi ja kerro meille, mikä lehdessä miellytti tai sapetti. Laita meille viestiä klikkaamalla osoitteessa www.koneviesti.fi olevaa ”Anna palautetta” -nappia. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteella palaute@koneviesti.fi tai lähestyä meitä kirjeitse: Koneviesti/Jyrki Karkinen, PL 485, 00101 Helsinki.

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme monitoimityökalun. Edellisen arvonnan voitti

Pekka Saarikko

Rautalammelta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viime Koneviestin (8/2012) kannessa ollut mönkijän kuva aiheutti säpinää ja supinaa netin keskustelupalstoilla. Osa lukijoista oli jo nimeämässä lehteä uudestaan Mönkijäviestiksi.

Mönkijää ei edelleenkään pidetä vakavasti otettavana työkaluna, vaikka Suomen traktoreiden rekisteröinneistä jo noin kolmannes on muita kuin perinteisiä maataloustraktoreita ja toiseksi myydyin traktorimerkki on Polaris.

Mönkijä on monipuolinen ja monikäyttöinen ajoneuvo, jota käytetään sekä työssä että vapaa-aikana – aivan kuten traktoria tai hevosta ennen. Traktorilla käytiin kaupassa ja työhevosella osallistuttiin myös raveihin.

Mönkijä on verraton väline aitojen kunnostuksessa, taimien kuljetuksessa metsään, työnjohtajan ajoneuvona, kasvustojen tarkkailussa ja maatilamatkailussa.

Mönkijää voi toki käyttää väärin, kuten lähes kaikkia laitteita. Viljelyksiltämme on ainakin toistaiseksi löytynyt vain muutamat luvattomat mönkijän jäljet, useammin näkee kuntoilijoita, lintubongareita ja ratsastajia, jotka luulevat, että pelloilla kulkeminen kasvukauden aikana kuuluu jokamiehenoikeuksiin.

Koneviestille kaikki lukijoiden palaute on arvokasta, ja kaikki palaute luetaan tarkkaan. Risuja, ruusuja ja juttuvinkkejä voi lähettää tällä sivulla kerrottuja palautekanavia pitkin.

Uolevi Oristo

Päätoimittaja

Avaa artikkelin PDF