Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Yksi monitori monta tehtävää

Yksinkertaisimmillaan Isobus mahdollistaa yhden käyttöliittymäterminaalin käyttämisen useamman eri työkoneen ohjaamiseen. Näin ollen käyttäjän ei tarvitse ostaa jokaiseen työkoneeseen uutta käyttöliittymää. Jos uusi työkone tukee esim. lohkoautomatiikkaa (Section Control), voi terminaalista avata tehtäväohjaimen (Task Controller). Tehtäväohjain ohjaa automaattisesti vaikkapa ruiskun suuttumia päälle ja pois paikkatietoon perustuen. Näin vältytään päällekkäisiltä ajokerroilta.

Seuraava askel varsinaisen täsmäviljelyn suuntaan on sitten viljelytehtävien ennakkosuunnittelu. Tätä varten pitää hankkia Isobus-yhteensopiva viljelysuunnitteluohjelma (FMIS). Ohjelman avulla voi määritellä valmiiksi esim. lannoitteen levitysmäärän pellon eri kohdissa. Kun ennakkoon suunniteltu työ suoritetaan, niin Isobus-järjestelmä toteuttaa lannoitteen levityksen suunnitelman mukaan. Tehdystä työstä jää automaattisesti tiedot muistiin.

Isobus-standardin ansiosta täsmäviljelyyn siirtymisen voi tehdä askel kerrallaan tai sitten voi hyödyntää vain tietyt Isobus-järjestelmän mahdollisuudet ja hyödyt. Alkuun pääsee helposti.