Kesko on myynyt Tume-koneita 50 v

Kuvassa vasemmalta Mikko Marttila, Torsten Bergström, Heikki Sola ja Patrik Jungarå.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tume-Agri Oy:n ja Keskon yhteistyö on kestänyt liike-elämässä harvinaisen pitkään, vaikka koneiden valmistus ja kauppa sekä asiakkaiden vaatimukset ovat kuluneen 50 vuoden aikana muuttuneet merkittävästi.

Tume-Agri on kuitenkin onnistunut kehittämään tuotevalikoimaansa markkinoiden vaatimusten mukaisesti ja samalla K-ryhmän valikoimaan sopivaksi, totesivat myyntijohtaja Mikko Marttila ja tuoteryhmäpäällikkö Torsten Bergström Rautakeskosta sekä Tume-Agrin toimitusjohtaja Patrik Jungarå ja markkinoinnista sekä tuotekehityksestä vastaava Heikki Sola KoneAgriassa. K-maatalouden osastolla oli esillä mm. uusi Tume Drago -kylvölannoitin.

Turengin sokeritehdas perusti vuonna 1948 konepajan, joka vastasi tehtaan kunnossapidosta. Käyntikausien välisenä aikana konepaja valmisti sokerijuurikkaan viljelykoneita. Valikoima laajeni 60-luvulla vilja- ja karjatilojen koneisiin. Tällä hetkellä kylvökoneet ja lapiorullaäkeet ovat tärkeimmät koneryhmät.

Tumen myyntiä hoitivat aluksi sokerijuurikkaan viljelykonsultit oman toimensa ohella. Myyntikanava laajeni koko maan kattavaksi, kun Kesko alkoi myydä Tume-koneita oman kauppiasverkostonsa kautta v. 1966.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tume-maatalouskoneiden valmistus siirtyi vuonna 1986 Nokka-konsernille. Vuonna 2004 Nokka-konserni eriytti Tume-maatalouskoneiden valmistuksen. Se myi Tume-Agri Oy:n sen toimivalle johdolle vuonna 2006.

Uolevi Oristo