Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

LLP Farm Machinery Group Oy on vanha yritys uudella nimellä – Rote- ja Cobra-tuotenimet korvaantuvat FMG-tuotemerkillä

Iisalmessa toimiva, Rote- ja Cobra-koneista tunnettu Lapinlahden Levypalvelu Oy uudistaa toimintaansa nimestä lähtien. Uusi nimi LLP Machinery Group Oy ja Rote- ja Cobra-tuotenimien korvaaminen yritysnimen lyhenteellä FMG sopivat aiempaa paremmin yrityksen laajenevaan vientitoimintaan. Nimimuutosten lisäksi myös tuotannossa ja markkinoinnissa on omaksuttu uusia toimintatapoja.

FMG:n nykyinen organisaatio on varsin pelkistetty. Yrityksen omistajat sekä muodostavat hallituksen että vastaavat osaltaan yrityksen pyörittämisestä: Jarmo Hiltunen, hallituksen puheenjohtaja ja tuotantopäällikkö, Riitta Hiltunen, talouspäällikkö, Väinö Rönkkö, tuotekehityspäällikkö Hannu Puurunen (ei operatiivisessa toiminnassa) ja Markku Lappalainen, toimitusjohtaja. Tuotepäällikkönä toimii Tommi Paldanius ja tuotannon suunnittelusta vastaa Sakari Ruotanen.

Toiminnan kouriin tuntuva osuus on 11 asentajan ja levysepän vastuulla. Työskentely on pitkälti itseohjautuvaa, eli tekijät vastaavat tuotannosta ilman mainittavaa työnjohtopanostusta. Motivaatiotasoa pidetään yllä erilaisilla kannustusjärjestelmillä.

Myynti ja tuotanto tiiviissä yhteydessä

Tuotantoa ohjataan Teamex-tuotannonohjausjärjestelmällä, jolla hoidetaan tilausten tallennus, tuotantopaikkojen ja -materiaalien varaukset, varastonhallinta, laskutus sekä raportointi. Myyjät syöttävät tilauksen järjestelmään ja saavat samalla tiedon tuotannon kapasiteettitilanteesta, kaupanteon yhteydessä asiakkaalle pystytään kertomaan tarkka toimitusajankohta. Tuotanto puolestaan hyötyy järjestelmän kuormitusta tasaavasta vaikutuksesta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Panostusta vientiin

FMG:n tuotevalikoima on entinen, eli tarjolla on monipuolinen valikoima erilaisia lumiauroja, kauhoja, lanoja, harjalaitteita ja perävaunuja. Lisäksi valmistetaan alihankintana komponentteja Ponsselle.

Kotimaahan tuotteet menevät sekä Valtran, Matekon, KH-koneiden (Klaukkala), että HK-Koneiden (Lappeenranta) kautta. Vienti suuntautuu tällä hetkellä pääosin Pohjoismaihin ja Baltiaan, joissa traktorityölaitteiden käyttökulttuuri on lähellä meitä. Markkinoinnista vastaavat Valtra-jälleenmyyjät.

Toimintaa ollaan laajentamassa Venäjälle. FMG:n valmistamille koneille on markkinarakoa varsinkin alueilla, joilla on runsaasti länsimaista traktorikalustoa. Itälaajentumisessa lasketaan osin entisten tuttujen Valtra-myyjien varaan (AGCOn konsernipäätöksen mukaan Valtrat korvattiin taannoin Venäjän markkinoilla Challengereilla). Uusille vientimarkkinoille lähdetään avoimin mielin. Mahdolliset poikkeavat asiakastarpeet selvitetään tarkoin ja kynnys tuotevariaatioiden tai kokonaan uusien koneiden kehittämiseen on matalalla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

FMG kärsi muiden yritysten tapaan taannoisesta talouden notkahduksesta. Liikavaihto laski lähes 6 miljoonan euron tasolta viime vuoden 3 miljoonaan. Nyt ollaan jälleen nousussa, kuluvan tilikauden liikevaihdon arvioidaan kohoavan 4 miljoonaan.