Weteraani

1987 valmistunut Valmet H800 -traktori ei myynyt suurien odotusten mukaisesti – traktori oli liian kallis sen ajan maatalouteen ja urakointiin

Traktoritehtaat ovat välillä kehittäneet laitteita, joiden vastaanottamiseen maailma ei ole ollut valmis. 50-luvun lopulla olisi voinut luulla, että bensa- tai dieselkäyttöinen rivimoottori vaihtuu lähitulevaisuudessa kokonaan toisenlaisiin voimanlähteisiin, mutta ei tullut Fordin vapaamäntä turbiinimoottorista, Internationalin kaasuturbiinista tai Allis-Chalmersin polttokennostakaan vaihtoehtoa perinteisille traktorimoottoreille.

Kalliit moottorikokeilut jäivät taloudellisesti hyödyntämättä, mutta jättikokoisten yritysten tuotekehitysbudjeteissa ei muutama turhaksi jäänyt suunnitelma paljoa painanut.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää