Weteraani
McCormick International B-275

McCormick International B-275 -traktori sopi täydellisesti 1950-luvun lopun ja 1960-luvun alun keskivertotiloille

Kimmo Kotta
McCormick International B-275 -traktoria valmistettiin vuosina 1958–68, Bradford, Yorkshiressä, Englannissa.

Alkuaan amerikkalaisen Farmall M-traktorin valmistus alkoi IH:n Doncasterin tehtaalla Englannissa v.1949. Kolmisen vuotta myöhemmin kaasutinmoottorin vaihtoehdoksi esiteltiin hehkutulppien avulla suoraan polttoöljyllä käynnistyvä etukammiodiesel, Amerikan IH-dieselithän startattiin bensalla. Piakkoin saataville tuli myös Deering W6:n brittivariaatio McCormick SBWD6, sekä telatraktori BTD-6. Vaikka IH oli kansainvälinen suuryritys ja USA:n markkinajohtaja, niin Doncasterissa ei päästy lähellekään Coventryn Ferguson-tehtaan tai Fordin Dagenhamin laitosten lukemia. 10 vuodessa valmistui 31 780 traktoria, Fordson Majoria tehtiin kiivaimmillaan sama määrä 8 kuukaudessa, Fergusonia viidessä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää