Weteraani
Entisajan yksinkertaista tekniikkaa

Väkevästi vetävä tandem-traktori – viimeiset tandemit valmistuivat 70-luvun alussa

Ennen suurien nelivetotraktoreiden yleistymistä oli kahden takavetoisen traktorin yhdistäminen ainoa keino mittavaan vetovoiman kasvattamiseen. Melko hyvin toimineiden, mutta kalliiden tandem-traktoreiden aika päättyi 1970-luvun alussa, jolloin tarjolla oli jo riittävän tehokkaita nelivetoja.
Essexin Maldonissa toimineen Doen suurin malli oli kahdesta Ford 7000 -mallista yhdistetty Doe 180. SAE-hevosvoimia yhdistelmässä oli 202. Tandem-traktoreiden suosio alkoi 60-luvun lopulla hiipua. Myös Englannin uudet turvaohjaamomääräykset hankaloittivat tuotannon jatkamista: hytin kun olisi pitänyt kestää kahden traktorin paino. Viimeiset Doet valmistuivat 70-luvun alussa.

Toimivia ja kestäviä traktoreita on osattu tehdä vähintään 60 vuoden ajan, mutta oikein isoille työkoneille ei aikoinaan löytynyt vetäjää muista kuin telakoneista. Ne taas olivat kallishintaisia ja hankalia siirtää, ainakin pitkillä maantietaipaleilla.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää