Weteraani
Howard Trench Digger Mark IV

Ford-pohjainen Howard Trench Digger Mark IV-salaojakone oli jokasään kaivaja

Australiassa jyrsintuotantonsa aloittanut Arthur Clifford Howard perusti vuonna 1938 Englantiin Rotary Hoes Ltd -nimisen yrityksen, teollisesta konevalmistuksesta oli tuolloin 16 vuoden kokemukset. Tuotanto käsitti pienten 2-pyöräisten puutarhajyrsinten lisäksi traktoreiden perään kytkettäviä peltojyrsimiä.
Howard Trench Digger Mark IV -salaojakonetta valmistettiin vuosina 1967–70 Basildonissa ja West Horndonissa, Englannin Essexissä.

Sota katkaisi Essexin Horndonissa sijainneen tehtaan siviilituotannon lähes kokonaan, mutta tuotekehitys pyöri täysillä. Howard Dungledozer oli omituinen Fordson-pohjainen elevaattorikuormaaja, joka oli tarkoitettu lannan lastaamiseen, mutta sen historia jäi lyhyeksi. Samoin kävi sotien jälkeen alkaneelle telatraktorituotannolle, mutta salaojakoneet pysyivät ohjelmassa liki 30 vuoden ajan.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää