Weteraani
Internationaal Historisch Festival 2019

Internationaal Historisch Festival 2019 -näyttely – hollantilaista konehuumaa

Panningenissa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä massiivinen veteraanikonetapahtuma ei osoita kuihtumisen merkkejä, vaikka paikallisen konekerhon organisoima viimekesäinen Internationaal Historische Festival oli jo neljäskymmenes. Ukkoutumisesta eikä – tasapuolisuuden nimessä – myöskään akkautumisesta ole tietoakaan, jollakin ihmeellisellä keinolla nuoriso on saatu mukaan reippaaseen menoon.
Kimmo Kotta
Nyt jo 40 vuoden kunnioitettavaan ikään päässyt Internationaal Historisch Festival on rento ja nuorekas tapahtuma, joka järjestetään Panningenissa, lähellä Saksan rajaa perinteisesti heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtuma-alue on laajentunut koko ajan, nyt käytössä oli 25 hehtaaria, jonne kaikki 3 000 ajoneuvoa ja noin 22 500 maksanutta vierailijaa mahtuivat hyvin. Yleisön joukossa ajeli monenlaista laitetta, mutta edes vähältä piti-tilanteita ei näkynyt. Hollantilaisista, belgialaisista ja saksalaisista koostunut yleisö osaa olla koneiden seassa, meillä tallainen vapaana liikkuva Lanz Bulldog olisi valtava turvallisuusuhka.

Hollanti, tai virallisemmin Alankomaat, on Euroopan tiheimmin asuttu maa, jos pienet kaupunkivaltiot jätetään laskuista. Jokaiselle neliökilometrille riittää 402 hollantilaista, meillä väestötiheys jää hieman alle 18 henkeen/km². Väkeä on kaikkiaan 16,7 miljoonaa ja maapinta-alaa 41 548 km². Lappiin mahtuisi hyvin 2 Hollantia ja jäisi vielä 10 000 neliökilometriä ylimääräistä maatakin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää