Weteraani
Perkins

Onnekas sattuma toi lisää tietoa kuuluisan Perkins-dieselin luojan Charles Chapmanin elämästä

Koneviestissä 9/2018 julkaistussa tarinassa Charles Chapmanin elämästä kerrottiin tämän kuuluisan suunnittelijan saavutuksista, ja ajoittain kipeästäkin yhteistyöstä Perkins-yrityksen ja sen vetäjän Frank Perkinsin kanssa. Chapmanin elämäntarinassa oli kuitenkin aukkoja – vuosia, joiden osalta ei juuri tietoja löytynyt. Tarina sai äskettäin täydennystä odottamattomalta taholta.
Charles Chapmanin arkisto
Eleanor ja Charles P6-dieselin vierellä Perkins-museossa 1978.

Kesäkuussa 2018 Koneviestissä (KV 9/2018) julkaistiin tarina Charles Chapmanista, miehestä Frank Perkinsin takana. Chapman oli Frank Perkins Ltd:n tekninen johtaja, pääsuunnittelija ja talousjohtaja kymmenvuotisjaksona tehtaan perustamisesta vuonna 1932 aina vuoteen 1942, jolloin sanoutui irti tehtävistään. Eräs syy oli hänen komennuksensa brittiarmeijaan upseeriksi, mutta painavimpina olivat erimielisyydet Frank Perkinsin kanssa. Toisen maailmansodan alkaessa Chapman kehitteli dieselsovelluksia armeijan laivaston ja ilmavoimien tarpeisiin vielä Perkinsin tiloissa. Sittemmin, jo insinööriupseerina, tehtävät jatkuivat Royal Air Forcen ja sen meripelastusosaston tuotekehittelyn piirissä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää