Weteraani
Renault HI

Renault HI -telatraktori esiteltiin vuonna 1920 – Suomessa harvinaista konetta käytettiin lähinnä sahoilla

Varakkaaseen kauppiasperheeseen vuonna 1877 syntynyt Louis Renault innostui tekniikasta jo teini-iässä. Moottorit veivät mukanaan siinä määrin, että vaitelias ja erakkoluonteinen Renault katkaisi opintonsa ylioppilastutkintoon ja keskittyi koko voimallaan lukuisten keksintöjensä toteuttamiseen.
Kimmo Kotta
Renault HI -telatraktoreita valmistettiin vuosina 1921–26 Boulogne-Billancourt'ssa, Pariisissa, Ranskassa. Yhteensä H1-telatraktoreita on valmistettu 610 kappaletta.

Ensimmäinen Voiturette-auto valmistui v. 1898: De Dion-Boutonin 1-sylinterisessä 273 kuution moottorissa oli 1,75 hevosvoimaa, mikä riitti viemään 200-kiloista autoa reilun 30 km/h nopeudella. Tuohon aikaan autoissa käytettiin hihna- tai ketjuvetoa, niinpä Renaultin 3-nopeuksinen vaihteisto ja kardaaniveto ylittivät uutiskynnyksen.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää