Weteraani
Fordson Major E27N P6

Fordson Major E27N P6 -traktori eli Disel-Mörkö sai ensiesittelynsä Suomessa marraskuussa 1948

Fordin Dagenhamin tehtaan vuonna 1945 esittelemä Fordson Major E27N oli huomattavasti edeltäjäänsä N-Fordsonia nykyaikaisempi traktori uusine taka-akselistoineen ja vähennyspyörästöineen. Valinnaisvarusteisiin sittemmin lisätyt kumipyörät, valot, sähköstartti ja hydraulinen nostolaite tekivät siitä jokseenkin modernin traktorin, mutta sen 1910-luvun tekniikkaan perustunut roiskevoideltu kaasutinmoottori oli jo huomattavan vanhanaikainen ja 28-hevosvoimaisena myös alitehoinen joihinkin töihin.
Kimmo Kotta
Fordson Major E27N P6 -traktoria valmistettiin vuosina 1948–52 Dagenhamissa Englannin Essexissa. Traktoria on valmistettu dieseltversiona yhteensä 23 259 kpl.

Englannin ja lukuisten vientimaiden viljelijät olivat traktoriin kuitenkin tyytyväisiä, tekniikka oli yksinkertaista ja rakenne riittävän järeä monipuoliseen peltokäyttöön.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi