Weteraani
Huolla & korjaa County 654

Kunnostusvuorossa County 654 -traktori, osa 4: Viimeisiä viilauksia

Countyn moottori on porattu, putkitettu ja kasattu. Pahasti vammautuneelle tehostimen sylinterille on tehty kaikki voitava, ja kaikki muutkin kunnostusta vaatineet osat on käyty läpi. Nyt oli vuorossa traktorin alustava kasaus, rengastyöt ja muut loppusilittelyt, joissa riitti tekemistä muutamaksi toviksi. Tarvittavaa intoa projektin loppukiriin saa nyt jo hyvin lähellä häämöttävästä maalista.
Kimmo Kotta
Kunnioitettavaan 52 vuoden ikään ehtineen County 654:n kunnostus on edennyt vähää vaille valmiiksi. Rahaa ja aikaa on mennyt sikäli runsaasti, että tokkopa koko hankkeeseen olisi tullut ryhdytyksi, jos loppusaldon olisi tiennyt etukäteen. Juuri sen takia näihin entisöintiprojekteihin ei kannata tehdä budjettia, mutta jos kuitenkin täytyy, niin sen on syytä olla hyvin venyvä.

Haasteellisimmat kohteet Countyn tekniikassa ovat olleet suurpiirteisellä käytöllä pilattu moottori ja vahingoittunut tehostin. Voimansiirrosta, nelivedosta ja hydrauliikasta ei ole vieläkään löytynyt mainittavaa korjaustarvetta. Pellitkin ovat kohtuullisessa kuosissa, joten kunnostuksesta pitäisi selvitä jotakuinkin helpolla, mutta siitä huolimatta siinä on ollut tekemistä vähintäänkin tarpeeksi. Käytännössä Countyn parissa on saanut olla kaikki vapaat ja varatutkin ajat. Enemmän kuin kymmeneen kertaan olen uhonnut, että iskeköön minuun salama tai osukoon paksu kalloni meteoriitin tielle, jos vielä joskus saan päähäni vastaavia älyttömyyksiä. Varsinkaan kun remontit eivät ole koskaan olleet mielipuuhiani. Lähiomaiset ovat kyllä virnuilleet vannomisilleni, on kuulema tuttua sadattelua aiemmilta entisöintikerroilta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää