Weteraani
County 654

Kunnostusvuorossa County 654 -traktori, osa 3: Kunnostus jatkuu moottorin ja apulaitteiden korjaamisella – onneksi löytyy vielä koneistajia ja erikoisalojen osaajia avuksi

Countyn kunnostusta kaipaavat osakokonaisuudet on purettu ja valmiina saamaan erikoiskäsittelyä. Eniten sitä tarvitaan moottoriin, joka on päässyt huonoon, mutta ei onneksi toivottomaan kuntoon. Moottoriin tarvitaan uudet laakerit, männät, venttiilit, tiivisteet ja kuivaputket, joiden takia sylintereitä täytyy porata laajemmiksi. Kansi, syöttöpumppu ja tehostinkin saavat omat tohtorointinsa.
Kimmo Kotta
Helmikuussa 2019 ostettu vm.1967 County 654 on kevään mittaan purettu kunnostusta vaativien komponenttien osalta, joita olivat hyvin huonoon jamaan päässyt moottori, kiinnikkeistään murtunut simpukka ja vuotava tehostimen sylinteri. Mainituille osastoille annetaan nyt erikoishoitoa, kosmeettiseen puoleen keskitytään tuonnempana.

Kaikki eivät taida olla kovin vakuuttuneita remonttitaidoistani, sillä pari paikallista kuomaa on kysellyt, että kuka sitä Countya roplaa, oikeinko joku palkattu monttöörikö? Tuollaisiin arvailuihin vastaaminen vaatii itsehillintää, mutta onneksi vastaavista tilanteista on kokemuksia jo vuosikymmenien takaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää