Weteraani
Volvo BM T700

Volvo BM T700 -traktori: Raskas keskikokoinen

Jokaisella traktorimerkillä on nykyään kymmeniä teholuokkia ja runsaasti valinnaisvarusteita. Vielä 1970-luvulla riitti puolenkymmentä tehovaihtoehtoa ja lisävarusteluettelossa oli harvemmin edes kymmentä nimikettä. Jos tarjolla oli pari alle 60 hv:n mallia, yksi noin 80-hevosvoimainen ja suuren suuri yli 100 hv:n jätti, niin siitä löytyi sopiva kone kaikkiin tarpeisiin.
Kimmo Kotta
Volvo BM T700 -traktoria valmistettiin vuosina 1976–82, Ruotsin Eskilstunassa. Traktoria on valmistettu maatalousmallina 4 291 kpl ja teollisuusmallina 205 kpl.

Aiemmin laajaan skaalaan ei ollut edes mahdollisuuksia, koska jokaiselle mallille piti tehdä oma moottorinsa. Turbojen yleistyminen toi valmistajille lähes rajattomat mahdollisuudet valikoiman laajentamiseen. Alussa niitä asennettiin pelkästään suurempiin malleihin, mutta 1980-luvulle tultaessa jo pienempiinkin moottoreihin

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit