Weteraani
Ford 6610 MK II

Ford 6610 MK II -traktori oli aikoinaan enemmän kuin hyvä

Ford-traktoreiden 1960-luvun alkupuolella kehitetty perustekniikka pysyi jokseenkin samanlaisena 1980-luvulle asti. Ensimmäisen malliston suurin traktori Ford 5000 kärsi alussa tehottomuudesta, mutta siihen tuli onnistunut korjaus vuonna 1968, jolloin se korvattiin poraukseltaan suuremmalla ja monelta osin uudistetulla versiolla.
Kimmo Kotta
Ford 6610 MK II -traktoria valmistettiin vuosina 1985–88 Basildonissa, Essexin kreivikunnassa, Englannissa.

Hieman myöhemmin saataville tuli 5000:n opeilla tehty Ford 7000 -turbotraktori, ja kohta sen jälkeen molempiin sai valinnaisvarusteena Dual Power -pikavaihteen. Uudet 600- ja 700-sarjat toivat mukanaan paremmat tehdasasennetut ohjaamot ja runsastuottoisemmat hydraulipumput, mikä oli kaiketi odotetuin parannus. 4-sylinteristen Fordien voimansiirto oli varmatoiminen ja kuuluisa kestävyydestään. Fordin kova laatikko toimi, mutta monissa merkeissä oli ollut jo pitkään synkrovaihteistoja, mikä toi muutospaineita tuttuun ja turvalliseen voimansiirtotekniikkaan.

Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk Kirjaudu sisään
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90 €/kk
Aiheeseen liittyvät artikkelit