Weteraani

Claas Huckepack -työkoneenkantaja ei innostanut suomalaisia maanviljelijöitä - reppuselkätraktori

Länsi-Saksan maatalous oli vielä 1950-luvulla hyvin pientilavaltaista, minkä voi todeta tuon ajan myydyimpien traktoreiden luettelosta. Vuosina 1950–54 ykköstilaa piti 15-hevosvoimainen Deutz F1L514, seuraavana johdossa oli vuoden ajan 12 hv:n Hanomag R12, sitten taas kolme vuotta 24-hevosvoimainen Deutz F2L614 ja vuosikymmenen päätösvuotena 14 hv:n Porsche Junior.
Kimmo Kotta
Class Huckepack: 1957–60, Harsewinkel, Länsi-Saksa. Valmistettu yhteensä 903 kappaletta.

Ennätysvuotena 1955 meni kaupaksi 99 341 traktoria, mutta monessa talossa oltiin vielä hevoskannassa. Ajopuimureita ostettiin vain suuremmille tiloille, poikkeuksen teki Massey-Harris 630S, jonka tuotanto alkoi Eschwegen tehtailla vuonna 1954. Claasilla oli tuohon aikaan valikoimissaan kookas itsekulkeva SF ja kaksi vetopuimuria. Pikku-Massikan kokoinen ajopuimuri päätettiin ottaa ohjelmaan, mutta sellaisessa muodossa, että pienviljelijä selviäisi samalla koneella kaikista töistään.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää