Weteraani

Wallis Cub Junior takaisin kyntökuntoon, osa 2 - Edistyksellistä ja outoakin tekniikkaa

Järvikylän kartanon 100-vuotias Wallis Cub Junior on siirretty Arto Haapakorven entisöintipajalle ja purettu lähes alkutekijöihinsä. Mitään vakavia vammoja tai puutteita ei ole oman aikansa moderneimmasta traktorista löytynyt, mutta ensimmäiseen käynnistykseen on kuitenkin vielä matkaa.
Wallis Cub Junioria on entisöity muutamia vuosia sitten, eikä lähtötilanne ole ollut helppo, mutta työ on jäänyt joiltakin osin keskeneräiseksi. Ulkoisen olemuksensa puolesta Wallis välttäisi ihan tuoltaankin, mutta tarvitaan vielä monta työtuntia, ennen kuin se on valmis aurojen tai äkeen eteen.

Wallis Cub Junior on 103 vuotta sitten markkinoille tullessaan ollut ylivoimaisesti modernein traktori. Varsinaisia uutuuksia ovat olleet taivutetusta teräslevystä tehty, koko traktorin mittainen itsekantava runko ja öljykylpyinen vähennyspyörästö. Kilpailijat käyttivät vielä tuolloin avorattaita ja rullaketjuja, jotka tomun ja hiekan takia kuluivat nopeasti.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää