Weteraani

Fiat 640 DT3 - Kultanauhainen

Fiat (Fabrica Italiana Automobili Torino) aloitti pyörätraktorituotannon 1910-luvun lopulla, mutta kahta mallia tehtiin 30 vuodessa vain 4 651 kappaletta.
Fiat 640 DT3 1973–80, Modena, Emilia-Romagna, Italia. Valmistettu 2- ja 4-vetoisina yhteensä yli 110 000 kpl.

Sittemmin toiminta vilkastui ja Fiat nousi kotimarkkinoiden ykköseksi. Vienti oli kuitenkin vähäistä, eikä 1960-luvun puolivälin Timantti-sarjakaan tilannetta paljoa korjannut. Timantti-Fiatit poikkesivat aiemmista lähinnä ulkonäkönsä puolesta. Kun traktorituotanto oli tulossa 50 vuoden ikään, haluttiin maatalouden ja Fiatien yhteistä taivalta juhlistaa kokonaan uudella mallistolla, jolle annettiin symbolinen nimi Nastro d´Oro (kultanauha), olihan kyseessä eräänlaiset kultahäät. Suosituin ”kultatraktori” oli muutamaa vuotta myöhemmin esitelty Fiat 640.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää