Weteraani

International Mogul 8-16 - Ketterä kevytvetäjä

Kysyntää varmistaakseen IH kehitti pienemmille tiloille tarkoitetun Mogul-mallin 8-16. Numeroista ensimmäinen tarkoitti veto- ja jälkimmäinen hihnapyörätehoa. Traktorista tehtiin mahdollisimman huokea ja yksinkertainen.
International Mogul 8-161914–17, Chicago, Illinois, USA. Valmistettu 14 065 kpl.

Ennen 1910-lukua kymmenkunta amerikkalaistehdasta oli tehnyt enemmän ja vähemmän onnistuneita traktoreita, mutta ne olivat vielä prototyyppejä, eivätkä höyryveturin kokoiset koneet soveltuneet kaikille alueille. Ensimmäisen maailmansodan syttyessä valmistajia oli jo vajaat 60, mutta taso oli kirjava. Yhteinen vuosituotanto oli 15 000 kappaletta, neljässä vuodessa oli tullut lisäystä vajaat 400 %. Koneellistumiseen oli kuitenkin matkaa – 10-luvun lopussa USA:ssa oli vielä 26,1 miljoonaa hevosta tai muulia, traktoreita 246 083.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää