Weteraani
Volvo T24

Volvo T24 eli Pikku-Volvo suunniteltiin vahvaksi kilpailijaksi markkinoita hallitsevalle Fergusonille – traktori oli yleiskone kaikkiin töihin

Vajaat 268 000 traktoria vuosina 1943–87 tuottanut Volvo ajautui tahtomattaan maatalouskoneiden pariin, koska valtio kielsi sotavuosina henkilöautojen tekemisen yksityiskäyttöön. Puukaasutraktoreille ei asetettu rajoituksia, koska uusien traktoreiden tuonnit olivat pysähdyksissä ja polttoaineista oli pulaa.
Kimmo Kotta

Ensimmäinen Volvo-traktori T41 valmistui vuonna 1943. Sen 4-sylinterinen moottori muunneltiin kuorma-autosta, 5-nopeuksinen voimansiirto ostettiin Bolinder-Munktellilta, jolla oli samaan 40 h:n teholuokkaan kuulunut puukaasutraktori G BMW-1. Molemmat olivat perusrakenteiltaan 1930-lukulaisia, mutta käynnistys hoitui jo sähköllä.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää