Weteraani

Fordson Super Dexta - Luokkavoittaja

Ferguson 35:n kilpailijaksi tarkoitettu Dexta oli menestystuote, ensimmäisenä täytenä tuotantovuotena 1958 niitä valmistui Dagenhamin tehtailla 22 414 traktorin verran. Toiselta linjalta tuli samaan aikaan 35 986 Majoria. Edelliseen vuoteen verrattuna kasvua oli 27 %.
Fordson Super Dexta 1962–64, Dagenham, Englanti. Valmistettu yhteensä noin 50 000 kpl.

Traktorin ostaja voi nykyään valita koneensa noin 450:n mallin joukosta, jos Koneviestin taulukoihin on uskomista. Kaupat syntyvät parista tuhannesta traktorista vuodessa. Joskus 50 vuotta sitten kaikki merkit ja mallit mahtuivat yhdelle taulukkosivulle. Esimerkiksi vuonna 1963 traktoritarjontamme koostui 16 merkistä ja 52 mallista. Laajimman sarjan pystyi esittelemään Deutz, jonka valikoimaan kuului 6 traktoria tehoiltaan 15–65 hv.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää