Weteraani
Fordson N Rowcrop

Fordson N Rowcrop -traktori suunniteltiin riviviljelyyn – traktori sopi hyvin eurooppalaiseen maatalouteen, mutta amerikkalaisille sen ominaisuudet eivät riittäneet

Englantilaista Jethro Tullia (1674–1741) pidetään kehittyneemmän maanviljelyn isänä. Muokkaus oli Tullin aikoihin pellon urittamista härkäparin vetämällä puuauralla. Rivikasvien viljely oli työlästä, maata kun piti pitää kuokkimalla ilmavana ja rikkaruohottomana. Jethro Tullin kehittämällä hevosharalla työ hoitui helpommin ja nopeammin.
Kimmo Kotta

Jethro Tull tunnetaan kuitenkin paremmin muista yhteyksistä. Englantilainen muusikko Ian Anderson oli 1960-luvun loppupuolella selaillut Tullin 240 vuotta aiemmin kirjoittamaa kirjaa "Horse-hoeing Husbandry" (hevosharausmaatalous) ja lainannut kirjoittajan nimen rock-bändilleen. Pian Jethro Tull tiedettiin ympäri maailmaa.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää