Weteraani
Valmet 702 4x4

Valmet 702 4x4 -traktori oli varustettu nelivedolla, mikä oli 1970-luvulla harvinaisuus – osa traktorikauppiaista piti nelivetoa turhana ja kalliina varusteena

Valmet onnistui vuonna 1973 nousemaan Suomen pysyväksi markkinajohtajaksi pitkäaikaiselta kakkostilaltaan. Johto ei alussa ollut kovin selvä, eroa Massey-Fergusoniin oli 287 kpl. Nyt tuollainen etumatka olisi huomattava, mutta tuohon aikaan myytiin vuosittain noin 10 000 uutta traktoria.
Kimmo Kotta

Valmetin nousua vajaan neljänneksen osuuksille auttoivat uudet ergonomiamallit 502, 702 ja 1102, sekä lakot Englannissa, jotka seuraavana vuotena tuplasivat eron kakkostilan jakaneisiin MF:ään ja Fordiin – asiakkaat joutuivat odottamaan brittitraktoreitaan jopa kuukausien ajan, kotimaisen sai heti.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää