Weteraani
Case D-EX

Case D-EX -traktori tarjosi sota-ajan vientilaatua – Casessa oli levy-jarrut jo 1940-luvulla

Case nousi 1930-luvun alussa USA:n kolmanneksi suurimmaksi traktorivalmistajaksi John Deereltä kymmenisen vuotta aiemmin yhtymän johtoon siirtyneen Leon Clausenin ansiosta. Deeren traktoriprojektit eivät aluksi ottaneet tuulta, mutta alkuun päästiin Fordsonin ja Deeringin valtaamilla markkinoilla, kun Clausenin painostuksesta aloitettiin John Deere D:n tuotanto v. 1923.
Kimmo Kotta

Clausen pani Casen Racinen tehtaallakin tuulemaan, nousu kärkikolmikkoon oli pitkälti vuonna 1928 esitellyn Case L-mallin ansiota. Tuon aikansa parhaana pidetyn amerikkalaistraktorin pienemmäksi vaihtoehdoksi tuli vuotta myöhemmin Case C, sekä sen riviviljelymalli CC. Määrät jäivät kauas suosituimmista IH:n ja Deeren malleista, mutta muihin jenkkimerkkeihin verrattuna vuoteen 1940 mennessä valmistuneet 31 678 kpl, 20 478 kpl ja 28 656 kpl olivat hyviä lukemia.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää