Weteraani
Massey-Harris 25

Massey-Harris 25 oli aikansa tehokkain ja samalla myös kallein pyörätraktori - Suomessa traktoria mainostettiin traktorina, joka ”aikaansaa työiloa ja hyvätuulisuuden”.

Toisen maailmansodan kynnyksellä esitellyt uuden sukupolven amerikkalaistraktorit olivat aiempia tyylikkäämpiä, helppokäyttöisempiä ja ennen kaikkea monipuolisempia.
Kimmo Kotta

Sähköstartin sai lähes jokaiseen merkkiin ainakin valinnaisvarusteena, samoin kumipyörät, joiden myötä huippunopeudet voitiin nostaa yli 20 kilometriin tunnissa. Erilaisia hydraulisia nostolaitteitakin tuli saataville, mutta Fergusonin patentoima systeemi yleistyi vasta myöhemmin. Traktorista tuli maatilojen yleiskone, jolla hoituivat kaikki peltotyöt ja kuljetukset.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää