Weteraani

Fiat 441R -traktori päihitti varusteidensa puolesta monet sen aikaiseset kilpailijansa – Suomessa mallia markkinoitiin "maanviljelijän tosi pelinä, joka kiipeää vaikka katolle"

Fiatin pyörätraktoritarjontaan kuului 50-luvun puolivälissä kolme mallia, joissa ei ollut muuta yhteistä kuin merkki ja väri.

25-hevosvoimaisen Fiat 25R:n tekniikka pohjautui 40-luvun lopulla esiteltyyn Fiat 600-traktoriin, huomattavan järeä 60R oli muunneltu Fiat 55-telatraktorista. Fiat 18 "La Piccola" oli v.-56 esitelty kokonaan uusi pikkutraktori, josta tuli välittömästi Italian suosituin traktorimalli. Kilpailijoista ei ollut puutetta, tuontimerkkien lisäksi samoilla apajilla oli päälle 20 kotimaista valmistajaa, joista merkittävimpiä olivat Same ja Landini.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää