Weteraani
Massey-Ferguson 130

Massey-Ferguson 130 -traktorin päämarkkinat olivat Ranskassa – pieni "punajätti" oli muotoilua lukuun ottamatta hyvin lähellä aiempaa 30-versiota

Toisen maailmansodan kynnyksellä esitelty Ford-Ferguson 9N oli yhtä merkittävä traktoriuutuus kuin parikymmentä vuotta aiemmin saataville tullut Fordson. Kummankin suunnittelussa oli tavoiteltu halpaa hintaa, joka edisti menekkiä aiempaa pienemmille tiloille.
Kimmo Kotta

Fordsonin "halpuutus" toteutettiin yksinkertaisella tekniikalla ja massatuotannolla. Ford-Fergusonin kohdalla samaan tavoitteeseen päästiin käyttämällä autoteollisuuden tuottamia valmiita osia. Hinnan ohella kiinnostusta Ford-Fergusoniin lisäsi painonsiirtojärjestelmällä varustettu hydraulinen 3-pistenostolaite, jonka avulla kevyt kumipyörätraktorikin pystyi melko raskaisiinkin muokkaustöihin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää